Vontura
Meta beschrijving verhoogd naar 320 karakters

Meta beschrijving verhoogd naar 320 karakters

Voortaan toont Google 320 karakters in de meta omschrijvingen. Dit heeft grote invloed op je huidige meta omschrijvingen.

Wat is het?

Google toont de titel, url en een korte beschrijving van een pagina in de zoekresultaten. De beschrijving die getoond wordt is de meta-omschrijving. Dit is een korte omschrijving die verteld waar de pagina over gaat. Deze is zichtbaar bij de zoekmachine’s, zie onderstaande afbeelding. Met deze omschrijving kun je bezoekers aansporen om op jouw link te klikken.

Wat moet ik nu doen?

Het is verstandig om de pagina’s die het meest belangrijk zijn voor jou om deze meta-beschrijvingen te herzien. Let hierbij op de volgende punten:

  • Zorg dat de beschrijving een samenvattend en meerwaardige beschrijving is van de pagina
  • Laat de belangrijkste kenwords terug komen in de beschrijving
  • Maak de mogelijke bezoeker nieuwsgierig
  • Let op het maximaal aantal karakters dat je erin verwerkt

Waar vul ik de meta-beschrijving in?

Per pagina kun je zelf je meta-beschrijving bewerken, dit doe je in het CMS. Wanneer je op een pagina bent zie je aan de rechterkant het invoerveld “Seo description” staan. Dit is de beschrijving die getoond wordt in de Google resultaten. Deze wordt overigens ook gebruikt wanneer je de pagina deelt met social media.

Je hebt meer ruimte om een mogelijke bezoeker voor jouw website te laten kiezen in plaats van jouw concurrent!

Mocht je nog niet het nieuwe aantal karakters kunnen invoeren? Neem contact met ons op zodat wij jouw website updaten en jij aan de slag kunt met het aanpassen / toevoegen van de meta-beschrijving.